Svarbūs kasdienės veido odos priežiūros patarimai

Sutikite, kartais žvelgdamos į veido odos priežiūros prekių lentynas jaučiamės visiškai pasimetusios ir norime susiimti už galvos. Ir dėl to savęs kaltinti tikrai nereikėtų. Šiuolaikinėje rinkoje iš tikrųjų yra galybė skirtingų produktų, iš kurių galime pasirinkti – ir tikrai ne kiekvienas iš jų gali tikti mūsų veido odai. Taigi, jei jūs jau kurį laiką susiduriate su įvairiais sunkumais formuodamos savo veido odos priežiūrą, skubame su jumis pasidalinti keliais praktiškais patarimais.

Žinokite savo veido odos tipą

Pirmiausia turėtumėte skirti šiek tiek laiko savo odos tipui nustatyti.

  • Normali oda – švari ir nėra jautri;
  • Sausa oda – šiurkšti, pleiskanojanti ir niežtinti;
  • Riebi oda – riebi ir blizganti;
  • Jautri oda – dažnai parausta, kyla uždegimai, reaguoja į daugelį produktų;
  • Mišri oda – vienose vietose riebi, o kitose sausa.

Kai būsite nustačiusios savo veido odos tipą, galėsite daug lengviau pasirūpinti ir savo oda, pasirenkant jai tinkamiausius produktus.

Kaip pasirūpinti savo veido oda?

Sprendimų, kuriuos galima pasitelkti puoselėjant savo veido odą, gali būti daugybė, tačiau labai svarbu žinoti pagrindus.

Rinkitės jūsų odos tipui skirtas odos priežiūros priemones

Veido odos tipo nustatymas yra labai svarbus tam, jog galėtumėte pasirinkti jūsų odai geriausiai tinkančias odos priežiūros priemones. Pavyzdžiui, jei jūsų oda yra labai sausa, jai bus būtinas intensyvesnis drėkinimas. Tuo tarpu, jei oda yra brandi, joje yra daug pigmentinių dėmių ir raukšlių, kartu su priemonėmis, kurios padeda tinkamai sudrėkinti odą, turėtumėte pasirinkti ir produktus, kurie yra nutaikyti spręsti konkrečias odos problemas, pvz., mažinti pigmentines dėmes ir raukšles.

Supaprastinkite savo veido odos priežiūrą

Kai kalbama apie tinkamą veido odos priežiūrą – mažiau yra daugiau. Jei kasdien naudosite pernelyg daug produktų, galite sudirginti savo odą. Vietoje to turėtumėte sutelkti savo dėmesį į pagrindinius produktus, kurie yra veido odos prausiklis, tonikas, švelnus šveitiklis, veido kremas ir apsauginis kremas nuo saulės. Tuo tarpu, jei norite spręsti tam tikras veido odos problemas, kartu savo veido odos priežiūrą galite papildyti ir serumu. Galiausiai turite suformuoti savo rytinį ir vakarinį veido odos priežiūros planą, kurio sistemingai laikytumėtės.

Kasdien naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Apsauginis kremas nuo saulės yra viena svarbiausių priemonių, kurią galite pasitelkti puoselėdamos savo veido odą. Tinkamai ir reguliariai naudojamas apsauginis kremas nuo saulės padės apsaugoti odą nuo kenksmingų ultravioletinių (UV) saulės spindulių, kurie gali sukelti odos išsausėjimą, sudirgimą, pleiskanojimą, nudegimus, raukšles ir senatvines dėmes ar netgi odos vėžį.

Siekiant, kad apsauga nuo saulės būtų veiksmingesnė, turėtumėte pasirinkti plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF būtų ne mažesnis kaip 30. Apsauginį kremą nuo saulės turėtumėte tepti kas dvi valandas, o jei maudotės arba daug prakaituojate – ir dažniau. Be to, kremą nuo saulės turite naudoti ištisus metus ir visiškai nepriklausomai nuo oro sąlygų. Todėl tai darykite tiek saulėtomis, tiek ir apniukusiomis bei darganotomis dienomis.

Reguliariai tikrinkite savo veido odą

Labai svarbu reguliariai tikrinti savo veido odą. Atsiradus bet kokiems odos pakitimams vertėtų nedelsiant kreiptis į dermatologą. Tokiu būdu galėsite sumažinti odos vėžio riziką ir apsisaugoti nuo kitų dažnų odos problemų.

Pabaigai

Nors patarimų, skirtų veido odos priežiūrai, galima pateikti daugybę, svarbiausia, kad žinotumėte savo odos tipą, pasirinktumėte natūralias ir jūsų odos nedirginančias priemones, tinkamai apsaugotumėte odą bei atsižvelgtumėte į tai, kokie yra jūsų odos poreikiai. Visa tai padės jums išsaugoti sveiką, gražią ir jaunatvišką veido odą.

Daugiau naudingų patarimų ieškokite natūralios veido odos priežiūros kosmetikos e. parduotuvėje https://www.chalure.lt/.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *