Bazinė informaciją apie priešlaikinę ejakuliaciją: ką reikia žinoti?

Aktyvus seksualinis gyvenimas svarbus kiekvienam žmogui. Na, gal daugeliui. Tačiau nutinka, kad ne visi, kurie nori mylėtis – gali. Problemų susijusių su lytiškumu yra daug. Vyrams dažniausiai pasitaikanti yra priešlaikinė ejakuliacija, kurią tikrai galima vadinti XXI amžiaus problema. Ir dėl to, kad vis daugiau vyrų ją skundžiasi (ypač jaunesnio amžiaus) ir dėl to, kad pagaliau apie tai buvo pradėta kalbėti garsiai. O tai yra svarbu. Supratus kokia tai yra problema ir kaip ją reikia gydyti – ji gali virsti tik nemaloniu atsiminimu.

Sutrikimas, kuris apima labai daug aspektų

Pirmiausia reikia suprasti, kad priešlaikinė ejakuliacija yra ne tik su lytiniais organais susijusi problema. Tikrai ne. Pirmiausia dažnam tai yra psichologinių problemų rezultatas, taip pat, žinoma, ir fizinių, kurios dažniausiai neatsiejamos ir nuo kitų ligų, sveikatos problemų, kurios „eina“ greta lytinės disfunkcijos.

Išties yra diagnozuojama, kad pasaulyje net kas penktas vyras skundžiasi šia problema. Tik skiriasi jų mastas ir tuo pačiu priežastys. Jas radus tikrai galima išgyti, tik reikia noro. Tiek paties vyro, tiek jo partnerės (jeigu tokia yra).

Blogai, kai vyrai susitaiko, kad nuo šiol jų gyvenimas bus toks. Deja, sekso trūkumas, ypač tokiu atveju, kai poreikis, yra – tikrai labai blogina gyvenimą. ypač tokiu atveju, kai partneriai norisi dažniau, daugiau ir kokybiškiau. Dažnam vyrui tai yra smūgis tiesiai į širdį, tad tik įtraukus skirtingus gydymo būdus – galima kur kas paprasčiau susitvarkyti su problema. O greitas sėklos išsiveržimas, kaip jau minėjome, gali būti dėl to, kad vyras serga psichinėmis ligomis, jam yra depresija, jis jaučia nerimą ir nuovargį, arba dėl fizinių organizmo pokyčių kaip kad didelis KMI, mažas fizinis aktyvumas ir panašiai.

Kadangi yra labai daug priežasčių, kurios lemia šios problemos atsiradimą, tad ir jos šalinimui reikia įtraukti kuo daugiau skirtingų metodų. Ypač dėl to, kad efektas ne tik bus pasiektas, tačiau ir „išlaikomas“ ilgam laikui.

Priešlaikinės ejakuliacijos diagnozė

Daugelis vyrų linkę patys nustatyti, kad jie serga priešlaikinė ejakuliacija. Visgi, nėra ne tik tikslu sakyti, kad tai yra liga (tai yra rezultatas, kurį dažniausiai iššaukia tam tikra problema), tačiau taip pat ir gydymui siūlome įtraukti medikus, kurie pirmiausia ieško priežasčių, o tik tada jas gydo. Juk tik laikinas problemos slopinimas, deja, jos nesutvarkys. Kai kurie vyrai tiesiog geria viagrą ir tikisi, kad problema ilgainiui išnyks. Deja, taip nebūna.

Priešlaikinė ejakuliacija yra diagnozuojama tuomet, kai:

1.     Fiksuojama, kad vyro ejakuliacijos laiko tarpas yra labai trumpas. Jis dažniausiai trunka 1-2 minutes.

2.     Taip pat fiksuojama, kad gali būti dalinis arba visiškas ejakuliacijos kontrolės praradimas. Tai reiškia, kad vyras negali kontroliuoti – kuriuo metu bus baigiama. Tokiu atveju jis visiškai praranda kontrolę ir dažniausiai negali atsipalaiduoti sekso metu.

3.     Dažniausiai kartu su nepavykusia ejakuliaciją taip pat vyras pradeda jausti nerimą bei stresą. Žinoma, tokie potyriai yra juntami ir kitais atvejais, tačiau natūralu, kad nepasisekusio lytinio akto potyriai dažniausiai neigiamai atsiliepia ir vyro seksualiniam gyvenimui.

Visada geriausia yra tartis su specialistu, kuris pirmiausia diagnozuoja, paskui ieško priežasčių ir galiausiai – gydo. Žinoma, yra labai daug metodų, kurie yra susiję su gyvenimo pokyčiais, tad nereikia mediko, kad vyras imasi iniciatyvos. Tai yra net sveikintina. Ypač tokiu atveju, kai pokyčiai yra susiję su geresniu gyvenimo ritmu. Tačiau vartoti vaistų be mediko jokiu būdu negalima. Ypač tokiu atveju, kai jie nėra legalūs, nėra perkami vaistinėse, paskirti mediko. Venkite neaiškių vaistų, kadangi jie gali dar pabloginti situaciją.

Gydymo metodai

Priešlaikinė ejakuliacija gali būti gydoma labai įvairiais būdais. Pirmiausia siūlome rinktis kuo geresnį gyvenimo būdą, tokį, kuris pagal standartinį apibrėžimą ir tuo pačiu kelis kitus metodus, kuriuos pateiksime žemiau.

  • Pirmiausia visada yra siūloma išbandyti vitaminus, kurie yra skirti potencijai gerinti. Šiuo metu jų pasiūla tikrai gana plati, tad būtinai kuo detaliau domėkitės galimybėmis, kurios yra suteikiamos. Galiausiai, pirkite iš patikimų prekybos vietų.
  • Taip pat galima vartoti vaistus. Tačiau gerti tik tokius, kokius paskyrė medikai ir tuo pačiu tik pagal jų nurodytas rekomendacijas.
  • Visada riekia stengtis kontroliuoti svorį, kadangi per didelis KMI gali sukelti ne tik priešlaikinę ejakuliaciją, tačiau taip pat ir potenciją.
  • Taip pat siūlome daugiau judėti.
  • Jeigu geriate vaistus, kurie ir blogina lytinę funkciją – siūlome tartis su savo mediku, kuris gali galbūt pakeisti vienus vaistus kitais.
  • Stenkitės atsipalaiduoti. Išties, tiek potencija, tiek priešlaikinė ejakuliacija labai dažnai kyla dėl to, kad žmogus jaučia nuolatinį stresą.

Net ir tokia problema gali būti sutvarkoma. Kaip greitai ir kokiais metodais – viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus pastangų, požiūrio į save ir tuo pačiu pagalbos iš šalies.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *